Παιδικές τροφές

Συνταγή ψητού μελιτζάνας

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για χτένια με μελιτζάνα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Όταν κάποιος είναι από το Αιγαίο, πάντα μαγειρεύει ένα γεύμα με ελαιόλαδο κάθε δύο μέρες 🙂 Το συνήθισα και τον άνθρωπό μου, δεν θέλει φαγητό Siirt, κρίμα 🙂

Λατρεύω αυτή τη συνταγή. 🥒 Είναι και πρακτικό και νόστιμο. 🍛 Τρώγεται κρύο ή ζεστό. 🍮 Αν το βάλουν το πρωί για πρωινό, θα το ξαναφάω, μόνο αυτό 🙂 Το λατρεύει και ο γιος μου, δόξα τω Θεώ, οπότε το μαγειρεύω με όρεξη πάντως!

Πώς πρέπει λοιπόν να μαγειρέψουμε:

 1. Αρχικά, ας ετοιμάσουμε τα υλικά μας. 🍳 Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες μας, τις κόβουμε στα τέσσερα κάθετα και μετά τις κοντύνουμε στο μήκος των δακτύλων.
 2. Κόβουμε τα κεφάλια και τις άκρες από τις πιπεριές μας και τις κοντύνουμε στο μήκος του δακτύλου.
 3. Φυσικά, ας μουσκέψουμε τις μελιτζάνες μας σε αλμυρό νερό για 20 λεπτά, να τις γλυτώσουμε από τον πόνο και να τις στεγνώσουμε.
 4. Ας τηγανίζουμε και τα δύο υλικά μας σε καυτό λάδι όπως στην εικόνα και τα καθαρίζουμε από το περιττό λάδι βάζοντάς τα σε χαρτί κουζίνας για να μην είναι βαρύ το φαγητό μας!
 5. Εάν το τηγάνι στο οποίο θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας είναι από τεφλόν και επίπεδο (για παράδειγμα, ένα τηγάνι ρυζιού), μπορεί να έχουμε την ευκαιρία να ανακατέψουμε και να ανακατέψουμε το φαγητό μας χωρίς να το χτυπήσουμε υπερβολικά.
 6. Εδώ, παίρνουμε τις τριμμένες ντομάτες μας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το λάδι και το αλάτι στην ποσότητα της αρεσκείας μας, και μαγειρεύουμε τις ντομάτες μας σε χαμηλή φωτιά και τις γλιτώνουμε από την ωμότητα.
 7. Όταν λιώσουν τελείως οι ντομάτες μας, προσθέτουμε τη τηγανητή μας μελιτζάνα και τις πιπεριές που περιμένουν στο πλάι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μαζί.
 8. Γυρνώντας το ανάποδα κατά καιρούς, βοηθάμε τα υλικά μας να ενωθούν καλά με τη σάλτσα ντομάτας.
 9. Επειδή τα υλικά μας είναι πολύ μαλακά, ειδικά από τη στιγμή που οι μελιτζάνες μας είναι τηγανητές, είναι χρήσιμο να τις αναποδογυρίσουμε απαλά.
 10. Θα είναι αρκετό να το ψήσετε έτσι για περίπου 10-15 λεπτά!
 11. Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό σας είτε ζεστό είτε κρύο, η επιλογή είναι δική σας!

Καλή επιτυχία σε όσους θα προσπαθήσουν. 🥘 Με αγάπη!

Συνταγή ψητού μελιτζάνας με φωτογραφία

Συνταγή ψητού μελιτζάναςΣυνταγή ψητού μελιτζάνας
Συνταγή ψητού μελιτζάναςΣυνταγή ψητού μελιτζάνας
Συνταγή ψητού μελιτζάναςΣυνταγή ψητού μελιτζάνας
Συνταγή ψητού μελιτζάναςΣυνταγή ψητού μελιτζάνας
Συνταγή ψητού μελιτζάναςΣυνταγή ψητού μελιτζάνας
Συνταγή ψητού μελιτζάναςΣυνταγή ψητού μελιτζάνας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button