Συνταγές για μπισκότα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος πλήρους μεγέθους (με διαφορετική μέθοδο παρασκευής σορμπέ)

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για πλήρη σιμιγδαλένιο χαλβά (με διαφορετική μέθοδο παρασκευής σορμπέ);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΑΛΒΑ:

Καταρχήν, όποιος χαλβάς και να είναι, είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη συνταγή να «ψηθεί καλά ο χαλβάς, για πολύ ώρα και να μην καεί». 🍲 Διαφορετικά, το υποκαβουρδισμένο σιμιγδάλι θα ανοίξει χρώμα κατά την προσθήκη του σερμπέτι και θα έχει ωμή εμφάνιση και γεύση σαν να προστέθηκε σερμπέτι χωρίς να το καβουρδιστεί. 🥄 Μην σας τρομάζει λοιπόν ο μεγάλος χρόνος μαγειρέματος. 🍲 Αν θέλετε να πάρετε έναν καλό και συνεπή χαλβά, όπως είπα και στην αρχή, είναι πολύ σημαντικό να τον ψήσετε για αρκετή ώρα χωρίς να καεί. 🥤 ????

  1. Βάλτε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη χύτρα ρυζιού. 🍯 Το λιώνουμε καλά σε χαμηλή φωτιά. 🍞 (Ο λόγος που χρησιμοποιούμε και βούτυρο και λάδι είναι επειδή το βούτυρο είναι ένα λάδι που καίγεται γρήγορα όταν χρησιμοποιείται μόνο του.
  2. Δεδομένου ότι η διαδικασία του ψησίματος μας θα διαρκέσει πολύ, δεν αναλαμβάνουμε αυτό το ρίσκο και χρησιμοποιώντας το με λάδι, εμποδίζουμε το κάψιμο του βουτύρου και φροντίζουμε ο χαλβάς μας να έχει γυαλιστερή όψη, όχι θαμπή. 🥧 ????)
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα πακέτο σιμιγδάλι και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά χωρίς να κάψει το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει το χρώμα του γαλακτώδους καφέ με λάδι.
  4. Εν τω μεταξύ, παίρνουμε ένα λίτρο γάλα (4 ποτήρια γάλα + 1 ποτήρι υγρή κρέμα για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν κρέμα) σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει στη χαμηλότερη φωτιά. 🥣 Μετά από ένα διάστημα 40-45 λεπτών, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη στο σιμιγδάλι καβουρδισμένο σε χαμηλή φωτιά και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά λιώνοντας τη ζάχαρη μαζί με τη ζάχαρη χωρίς να προσθέσουμε το σιρόπι.
  5. Τέλος σβήνουμε τον πάτο του γάλακτος που βράζει και προσθέτουμε προσεκτικά όλο το σερμπέτι μας στον χαλβά μας, αφού ανακατέψουμε μια δυο στροφές, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να φουσκώσει σε 10-15 λεπτά, σαν να κάνουμε ρύζι. 🍞στη χαμηλότερη φωτιά. 🍩 (Μπορούμε να το ανακατεύουμε από καιρό σε καιρό.)
  6. Μετά από όλες αυτές τις διαδικασίες, θα έχετε έτοιμο για σερβίρισμα έναν τέλειο και νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά. ???? Καλή όρεξη σε όσους θα το δοκιμάσουν! ????
    Ο τρόπος σερβιρίσματος και παρουσίασης εξαρτάται αποκλειστικά από το δικό σας γούστο.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος πλήρους μεγέθους (με διαφορετική μέθοδο παρασκευής σορμπέ) Συνταγή με φωτογραφία

Χαλβάς σιμιγδαλένιος πλήρους μεγέθους (με διαφορετική μέθοδο παρασκευής σορμπέ)Χαλβάς σιμιγδαλένιος πλήρους μεγέθους (με διαφορετική μέθοδο παρασκευής σορμπέ)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button